29. 05. 2006 | NVC

Dotisk knihy MODERNÍ PŘÍPRAVA ČERVENÉHO VÍNA

zvětšit obrázek

Národní vinařské centrum vydalo nové aktualizované vydání knihy "Moderní příprava červeného vína" (autor Dipl.-ing. Robert Steidl, Ing. Wolfgang Renner, překlad ing. Jiří Sedlo, CSc.)

Chápání červeného vína se v posledních letech změnilo jak u konzumentů, tak u producentů. Dříve převažoval krátkodobý produkt, zatímco dnes je požadováno tělnaté a dlouhodobě skladovatelné víno. Tyto změněné požadavky vyžadují mimo vhodné výchozí suroviny i odpovídající vinifikaci. Proto se dnes používají nové postupy, například studená macerace nebo mikrooxidace, které ale vycházejí ze starých poznatků a zkušeností. Cílem této knihy je seznámit čtenáře se základy přípravy stabilního červeného vína s použitím aktuálních výrobních postupů.

K obsahu: vinohradnické aspekty - princip přípravy červeného vína - rmut - řízení a kontola kvašení - zrání vína - další ošetřování.

K prodeji v prodejnách vinařských potřeb, v kanceláři Národního vinařského centra ve Valticích, na internetu v E-shopu Národního vinařského centra, v kanceláři Vinařského obzoru ve Velkých Bílovicích nebo také na webu Vinařského obzoru (www.vinarskyobzor.cz).

Nejnovější aktuality

28. 10. 2018 | Otevírací doba expozice Salonu vín o státním svátku 17.11. 2018
24. 10. 2018 | Nástěnný kalendář pro rok 2019 již k dispozici
12. 10. 2018 | Salon vín ČR je CHAMPIONEM soutěže Top vinařský cíl
09. 10. 2018 | Salon vín 2019 aneb jak se vybírá nejlepší víno Moravy a Čech?
07. 10. 2018 | Nové termíny školení o víně v Národním vinařském centru

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »