28. 04. 2006 | NVC

Praktická škola sommeliera - Intenzivní jednodenní kurs pro pracovníky v gastronomii a obchodníky s vínem, 9.6.2006

Kurs je určen pro profesionály v gastronomii a obchodu vínem – číšníky, prodavače ve vinotékách a specializovaných prodejnách atd. Předpokládá se minimálně základní orientace v oblasti znalostí o víně a degustátorství. Kurs mohou samozřejmě absolvovat i zájemci z řad odborné veřejnosti.

Osnova kurzu
• Sommelier
• kdo je sommelier, co je posláním a náplní práce sommeliera
• Víno v gastronomii
• nákup, uložení, sestavení vinné karty, jak číst etikety
• inventář – sklo, pomůcky, potřeby sommeliera
• Servis vín (včetně praktických ukázek)
• sekty
• bílá a růžová vína
• červená vína
• Degustace vína, teoretické principy a praxe
• Snoubení vín a pokrmů
• teoretické princip, praktické ukázky
• nejrozšířenější chyby a omyly
• Víno a zdraví

Přednášející: Libor Nazarčuk
• viceprezident Asociace sommelierů ČR
• trojnásobný mistr České republiky - Trophée Bohemia Sekt (Praha 2003, 2004, 2005), trojnásobný mistr Slovenska - Vinanza Trophy (Bratislava 2002, 2003, 2004) , dvojnásobný vítěz soutěže Vinium Victory Grand Prix sommelier (Brno 2003, 2005), trojnásobný vítěz soutěže Sommelier Znovín (Pardubice 2003, 2004, 2005) , trojnásobný vítěz soutěže o Burgundský hrozen (Karlovy Vary 2002, 2003, 2004), držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO, držitel českého rekordu v sekání sektů - sabráži

Přihláška je v příloze.

Soubory ke stažení

Prakticka_skola_sommeliera_2006-06.doc

Nejnovější aktuality

28. 10. 2018 | Otevírací doba expozice Salonu vín o státním svátku 17.11. 2018
24. 10. 2018 | Nástěnný kalendář pro rok 2019 již k dispozici
12. 10. 2018 | Salon vín ČR je CHAMPIONEM soutěže Top vinařský cíl
09. 10. 2018 | Salon vín 2019 aneb jak se vybírá nejlepší víno Moravy a Čech?
07. 10. 2018 | Nové termíny školení o víně v Národním vinařském centru

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »