28.04.2006 | NVC

Praktická škola sommeliera - Intenzivní jednodenní kurs pro pracovníky v gastronomii a obchodníky s vínem, 9.6.2006

Kurs je určen pro profesionály v gastronomii a obchodu vínem – číšníky, prodavače ve vinotékách a specializovaných prodejnách atd. Předpokládá se minimálně základní orientace v oblasti znalostí o víně a degustátorství. Kurs mohou samozřejmě absolvovat i zájemci z řad odborné veřejnosti.

Osnova kurzu
• Sommelier
• kdo je sommelier, co je posláním a náplní práce sommeliera
• Víno v gastronomii
• nákup, uložení, sestavení vinné karty, jak číst etikety
• inventář – sklo, pomůcky, potřeby sommeliera
• Servis vín (včetně praktických ukázek)
• sekty
• bílá a růžová vína
• červená vína
• Degustace vína, teoretické principy a praxe
• Snoubení vín a pokrmů
• teoretické princip, praktické ukázky
• nejrozšířenější chyby a omyly
• Víno a zdraví

Přednášející: Libor Nazarčuk
• viceprezident Asociace sommelierů ČR
• trojnásobný mistr České republiky - Trophée Bohemia Sekt (Praha 2003, 2004, 2005), trojnásobný mistr Slovenska - Vinanza Trophy (Bratislava 2002, 2003, 2004) , dvojnásobný vítěz soutěže Vinium Victory Grand Prix sommelier (Brno 2003, 2005), trojnásobný vítěz soutěže Sommelier Znovín (Pardubice 2003, 2004, 2005) , trojnásobný vítěz soutěže o Burgundský hrozen (Karlovy Vary 2002, 2003, 2004), držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO, držitel českého rekordu v sekání sektů - sabráži

Přihláška je v příloze.

Soubory ke stažení

Prakticka_skola_sommeliera_2006-06.doc

Nejnovější aktuality

20.10.2020 | Provoz expozice Salonu vín dle nařízení vlády z 12.10.2020
20.10.2020 | Akční nabídka kolekcí vín v e-shopu + dárky k objednávce
19.10.2020 | Studijní materiál
09.10.2020 | Nová pravidla pro návštěvníky expozice Salonu vín od 9. 10. 2020
07.10.2020 | Knižní novinka v e-shopu

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »