21. 05. 2007 | NVC

Úvod do degustace vína - 1. 6. 2007.

Nabídka účasti na pilotním kurzu - určeno pro vinaře či majitele a zaměstnance restaurací a vinoték v Jihomoravském kraji. Svět vína je velmi krásný, ale také velmi obsáhlý a rozmanitý. Mít alespoň základní orientaci ve víně patří dnes k základnímu společenskému bontonu a mít znalosti v tomto oboru znamená určitou společenskou prestiž. Lidé, kteří pijí víno o něm mají namnoze velmi dobré znalosti a stejný přehled požadují i od toho, kdo jim víno prodává ve vinotéce či podává v restauraci.

K profesionálnímu číšníkovi podávajícímu zákazníkovi víno, sommeliérovi, patří nejen dokonalé umění servírování vína či doporučení vína k pokrmu (Viz více kurs Praktická škola sommeliera), ale také péče o víno před jeho podáváním a očekávanou samozřejmostí je také schopnost vína rozeznávat a nenabídnout zákazníkovi víno vadné.

Národní vinařské centrum ve Valticích připravuje v rámci projektu „Rozšíření nabídky celoživotního profesního vzdělávání podnikatelů a pracovníků ve vinařství a gastronomii“ podpořeného z programu Evropské unie – OP Rozvoj lidských zdrojů nové vzdělávací programy pro pracovníky ve vinařství a „vinařské“ gastronomii. Cílem tohoto projektu je připravit cyklus vzdělávacích programů z oblasti vinařství a jejich pilotní ověření v praxi.

V rámci pilotního běhu programu Úvod do degustace vína určeného především pro gastronomii a zaměstnance vinoték Vám nabízíme účast, jak Vás tak Vašich zaměstnanců, na tomto kurzu. Toto školení je určeno pro profesionály – číšníky a prodejce vína, kteří v tomto oboru chtějí poskytovat dokonalé služby vyžadující základní znalosti o víně, jeho degustaci a hodnocení. Školení je maximálně zaměřeno na praktickou část poznávání vína a jeho vad. Je tedy vhodné, aby účastníci měli alespoň naprosté základy nastudovány z doporučené literatury. Toto školení navazuje svým zaměřením na další kurs připravený Národním vinařským centrem v rámci zmíněného projektu, kterým je Praktická škola sommeliera . Školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy (např. školení degustátorů dle evropských norem, které pořádá Národní vinařské centrum).

Účast v kurzu je bezplatná a podmínkou účasti je především Váš aktivní přístup a spolupráce na vytvoření konečné podoby připravovaného vzdělávacího programu. V závěru kurzu každý účastník vyplní dotazník (co účastník považoval za přínosné, čím by měl být kurz doplněn…), který nám má napomoci sestavit co nejlepší strukturu a obsahovou náplň připravovaného programu.

Program je určen pro Jihomoravský kraj.

O bližší informace můžete kontaktovat odborného garanta projektu, hlavního sommeliera Salonu vín ČR Ing. Marka Babisze E-mail: marek.babisz@vinarskecentrum.cz, tel: 519 352 072.

Soubory ke stažení

Uvod_do_degustace_vina_2006-09.doc

Nejnovější aktuality

28. 10. 2018 | Otevírací doba expozice Salonu vín o státním svátku 17.11. 2018
24. 10. 2018 | Nástěnný kalendář pro rok 2019 již k dispozici
12. 10. 2018 | Salon vín ČR je CHAMPIONEM soutěže Top vinařský cíl
09. 10. 2018 | Salon vín 2019 aneb jak se vybírá nejlepší víno Moravy a Čech?
07. 10. 2018 | Nové termíny školení o víně v Národním vinařském centru

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »