09. 08. 2007 | NVC

Úvod do degustace vína - Podzimní termíny 7.9.; 5.10. a 2.11. 2007

zvětšit obrázek

Nabídka účasti na pilotním kurzu - určeno pro vinaře či majitele a zaměstnance restaurací a vinoték v Jihomoravském kraji. Svět vína je velmi krásný, ale také velmi obsáhlý a rozmanitý. Mít alespoň základní orientaci ve víně patří dnes k základnímu společenskému bontonu a mít znalosti v tomto oboru znamená určitou společenskou prestiž. Lidé, kteří pijí víno o něm mají namnoze velmi dobré znalosti a stejný přehled požadují i od toho, kdo jim víno prodává ve vinotéce či podává v restauraci.

K profesionálnímu číšníkovi podávajícímu zákazníkovi víno, sommeliérovi, patří nejen dokonalé umění servírování vína či doporučení vína k pokrmu (Viz více kurs Praktická škola sommeliera), ale také péče o víno před jeho podáváním a očekávanou samozřejmostí je také schopnost vína rozeznávat a nenabídnout zákazníkovi víno vadné.

Soubory ke stažení

Uvoddodegustacevina2007.doc

Nejnovější aktuality

28. 10. 2018 | Otevírací doba expozice Salonu vín o státním svátku 17.11. 2018
24. 10. 2018 | Nástěnný kalendář pro rok 2019 již k dispozici
12. 10. 2018 | Salon vín ČR je CHAMPIONEM soutěže Top vinařský cíl
09. 10. 2018 | Salon vín 2019 aneb jak se vybírá nejlepší víno Moravy a Čech?
07. 10. 2018 | Nové termíny školení o víně v Národním vinařském centru

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »