20.01.2021 | Praha
Základy sommelierství, vína a vinařství ČR **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
23.01.2021 | Velké Pavlovice
Základy sommelierství, vína a vinařství ČR **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
24.01.2021 | Velké Pavlovice
Réva vinná a víno **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
25.01. - 28.01.2021 | Valtice
Kurz Sommelier - I. část **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
05.02. - 07.02.2021 | Mikulčice
Gurmánský víkend
06.02.2021 | Jaroslavice
Chutnání mladých vín v Jaroslavicích
06.02.2021 | Valtice
Oranžová vína
06.02.2021 | Křepice u Hustopečí
51. ročník soutěžní přehlídky vín v Křepicích **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
12.02.2021 | Jablonec nad Nisou
Valentýnský večer v Domě Vína ANNOVINO
13.02.2021 | Roudnice nad Labem a obce Podřipska
Otevřené vinné sklepy na Podřipsku
Vydali jsme novou odbornou vinařskou knihu
Na slavnostním vyhlášení výsledků mezinárodní soutěže Oenoforum 2017 ve Slavkově u Brna byla 23. června pokřtěna a uvedena na trh nová odborná publikace „Vinařská technologie“. Určena je všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín.
Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín. Pozornost je věnována i postupům biodynamické produkce vín, terroirovým vínům či druhotným výrobkům z hroznů. Čtenář v knize nalezne také poznatky o běžných i méně frekventovaných vadách vín a postupech stanovení vybraných látkových složek vína.Autory knihy jsou vysokoškolský pedagog se specializací na víno doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. a Ing. Jan Stávek, Ph.D. – enolog a nezávislý lektor. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory dvanácti zkušených technologů a specialistů z praxe. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu ilustrativních obrázků, tabulek a grafů. Kniha je vázaná a vytištěná na kvalitním křídovém papíře v rozsahu 463 stran.
Tato kniha si klade ambice stát se nezbytnou pomůckou všech moravských a českých vinařů i učebnicí pro studenty vinařství. Její přidanou hodnotou je zařazení aktuálních poznatků a zkušeností několika předních oenologů. K dostání je u nás v Národním vinařském centru ve Valticích, přes náš e-shop na www.vinarskecentrum.cz, ve vinařských prodejnách a ve vybraných knihkupectvích.
Kniha získala nejvyšší světové oborové ocenění - cenu Le Prix l´OIV 2018 Mezinárodní organizace pro révu a víno v kategorii Enologie, více viz aktualita z 18. 7. 2018.
Nejnovější aktuality
05.01.2021 | 100 nejlepších moravských a českých vín pro rok 202123.12.2020 | Možnost objednávek vín přes e-shop
22.12.2020 | PF 2021
20.12.2020 | Kalendář, v němž voní víno
17.12.2020 | Uzavření expozice Salonu vín od 18.12.2020