Snoubení vín a pokrmů

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín 11. 2. 2022, 9:00-16:00 hod. (prezence 8:30–9:00 hod.)
Lektor Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- absolvent Vinohradnictví a vinařství na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně
- odborný asistent ústavu Vinohradnictví a vinařství Mendelu
- enolog a majitel Kamil Prokeš vinařství
- dvojnásobný nejlepší a úřadující sommelier ČR i SR
- nejlepší Sommelier Moravy
- třetí místo z mezinárodní týmové soutěže sommelierů Čína 2018
- trojnásobný mistr z Mezinárodního mistrovství a držitel několika českých a světových rekordů v sekání sektů – sabráži
- držitel certifikátu degustátora Státní zemědělské a potravinářské inspekce
- držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO platného v celé Evropské unii
- člen Unie enologů, Kvevri klubu a Mladých vinařů
- člen Komise expertů pro hodnocení a zatřiďování vín
Místo přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa)
Popis Když se ke skvělému jídlu přidá vynikající víno, tak se tyto zážitky nesčítají, ale násobí. To je po staletí prověřená zkušenost, která u moravských a českých vín platí o to více. Jsou to totiž vína nám ze všech nejbližší. Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti, protože prakticky hned od počátku výroby tohoto bohulibého nápoje si lidé všimli také toho, že víno podtrhuje chutě a vůně jídla a naopak.

Toto školení je určeno především personálu (gastronomický personál, vinaři, sommelieři, číšníci, obsluha ve vinařství, prodejci vína, obsluha ve vinotéce), který pracuje s vínem a kombinuje jej s vhodným jídlem, ale také milovníkům vína a jídla, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktickém snoubení vína a jídla. Školení je zaměřeno na praktickou část snoubení nápojů a pokrmů (praktická ukázka snoubení vín se základními surovinami, párování vody a vína, snoubení vín se základními typy sýrů). Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na snoubení vína a pokrmů, kterou zúročí v restauracích a při společenských akcích, kde budou moci vybrat správné víno k danému jídlu dle daných pravidel.

Harmonogram:
09:00–12:00 - dopolední program
• Úvod do problematiky
• Snoubení pokrmů a nápojů (základy, principy a možnosti snoubení, problematické snoubení)
• Praktická ukázka snoubení se základními potravinami (základní chutě)

12:00–13:00 - přestávka na oběd (individuálně)

13:00–16:00 - odpolední program
• Sklenice na víno a nealkoholické nápoje - jejich vliv na snoubení (praktická ukázka)
• Snoubení s jednotlivými typy jídel (praktická ukázka)
• Snoubení se zaměřením na Česko

Kurzovné zahrnuje přednášku, tiskové podklady, degustované vzorky vína, jídla a vody a drobné občerstvení (nápoje).

Pořadatel školení: Národní vinařské centrum, o.p.s.

Náklady na kurz jsou částečně dotovány z prostředků Národního vinařského centra v rámci obecně-prospěšné činnosti (podpora vzdělávání o víně).
Cena základní vč. DPH 990 Kč
Poznámka ke slevě Slevu 10 % mohou uplatnit držitelé "Certifikace vinařské turistiky", kterou uděluje Národní vinařské centrum. Podmínkou přidělení slevy je uvedení názvu certifikovaného zařízení do pole Poznámka.
Kapacita 25
Počet volných míst 4


Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner