Hodnota nákupu: 0 Kč; počet položek v košíku: 0 ks [Zobrazit košík + objednat]

Vinařská technologie

Obj. číslo: 467
Výrobce/autor: Josef Balík, Jan Stávek
Vydavatel: Národní vinařské centrum, o.p.s.

Nová odborná publikace určená všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín.

Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín. Pozornost je věnována i postupům biodynamické produkce vín, terroirovým vínům či druhotným výrobkům z hroznů. Čtenář v knize nalezne také poznatky o běžných i méně frekventovaných vadách vín a postupech stanovení vybraných látkových složek vína.

Autory knihy jsou vysokoškolský pedagog se specializací na víno doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. a Ing. Jan Stávek, Ph.D. – enolog a lektor. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory dvanácti zkušených technologů a specialistů z praxe. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu ilustrativních obrázků, tabulek a grafů. Vytištěna je na kvalitním křídovém papíře a je vázaná.

Tato kniha si klade ambice stát se nezbytnou pomůckou všech moravských a českých vinařů i učebnicí pro studenty vinařství. Její přidanou hodnotou je zařazení aktuálních poznatků a zkušeností několika předních oenologů.

Kniha získala v roce 2018 nejvyšší ocenění ve vinařském oboru - cenu Le Prix l´OIV 2018 Mezinárodní organizace pro révu a víno v kategorii Enologie.

Národní vinařské centrum, o.p.s., Valtice, 2017, str. 463, ISBN: 978-80-87498-77-4
Cena: 490 Kč

Další obrázky

Zboží je zařazeno v kategorii: Knihy pro vinaře
[CNW:Counter]