f Dotisk knihy MODERNÍ PŘÍPRAVA ČERVENÉHO VÍNA | Národní vinařské centrum, o.p.s.
29. 05. 2006 | NVC

Dotisk knihy MODERNÍ PŘÍPRAVA ČERVENÉHO VÍNA

zvětšit obrázek

Národní vinařské centrum vydalo nové aktualizované vydání knihy "Moderní příprava červeného vína" (autor Dipl.-ing. Robert Steidl, Ing. Wolfgang Renner, překlad ing. Jiří Sedlo, CSc.)

Chápání červeného vína se v posledních letech změnilo jak u konzumentů, tak u producentů. Dříve převažoval krátkodobý produkt, zatímco dnes je požadováno tělnaté a dlouhodobě skladovatelné víno. Tyto změněné požadavky vyžadují mimo vhodné výchozí suroviny i odpovídající vinifikaci. Proto se dnes používají nové postupy, například studená macerace nebo mikrooxidace, které ale vycházejí ze starých poznatků a zkušeností. Cílem této knihy je seznámit čtenáře se základy přípravy stabilního červeného vína s použitím aktuálních výrobních postupů.

K obsahu: vinohradnické aspekty - princip přípravy červeného vína - rmut - řízení a kontola kvašení - zrání vína - další ošetřování.

K prodeji v prodejnách vinařských potřeb, v kanceláři Národního vinařského centra ve Valticích, na internetu v E-shopu Národního vinařského centra, v kanceláři Vinařského obzoru ve Velkých Bílovicích nebo také na webu Vinařského obzoru (www.vinarskyobzor.cz).

Nejnovější aktuality

19. 04. 2019 | Otevírací doba expozice Salonu vín o velikonočních svátcích
18. 04. 2019 | Prezident republiky přijal vítěze Salonu vín ČR
16. 04. 2019 | Otevírací doba expozice Salonu vín ve svátcích 1.5 a 8.5.2019
01. 04. 2019 | GRAND PRIX VINEX 2019 - mezinárodní soutěž vín - informace pro vinaře i návštěvníky
25. 03. 2019 | Školení a zrání vín – nové tematické školení pro vinaře

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »