f Školení pro veřejnost: Úvod do degustace vína, 19. 5. 2006 | Národní vinařské centrum, o.p.s.
19. 03. 2006 | NVC

Školení pro veřejnost: Úvod do degustace vína, 19. 5. 2006

Toto školení je určeno milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína. Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na víno, kterou zúročí v restauraci a při společenských akcích, kde budou moci nejen vybrat správné víno, ale i poznat a odmítnout víno vadné.

Školení je ale velmi přínosné i profesionály – číšníky a prodejce vína, kteří s tímto oborem začínají a potřebují získat základní znalosti o víně, jeho degustaci a hodnocení. Školení je maximálně zaměřeno na praktickou část poznávání vína. Je tedy vhodné, aby účastníci měli alespoň naprosté základy nastudovány z doporučené literatury. Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy (např. školení degustátorů dle evropských norem, které pořádá Národní vinařské centrum.).
Přednášející:
• Ing. Josef Balík, PhD – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MZLU v Lednici
Úvod do degustace vína
• Dopolední program (8.30 – 13.00)

• Část teoretická
 Metodické přístupy senzorického hodnocení révových vín
 Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín

• Část praktická
 Seznámení se základními chutěmi
6 vzorků (základní chutě)
 Srovnávací zkouška schopnosti rozlišovat základní chuti
8 modelových vzorků
 Test rozlišovací schopnosti intenzity chuti pořadovou zkouškou
2 série čtyř vzorků révových vín
 Test rozlišovací schopnosti organoleptických vlastností trojúhelníkovou zkouškou
3 série tří vzorků révových vín
 Zkouška schopnosti popisu pachů
15-20 vzorků modelových vůní a přípachů

• Odpolední program (14.00-16.30)
 Individuální zatřiďování révových vín podle předložené deklarace, popis a srovnání jejich charakteristických vlastností a nedostatků.
15-20 vzorků révových vín, příklady odrůdových a vadných vín


Soubory ke stažení

Uvoddodegustacevina2006-05.doc

Nejnovější aktuality

19. 04. 2019 | Otevírací doba expozice Salonu vín o velikonočních svátcích
18. 04. 2019 | Prezident republiky přijal vítěze Salonu vín ČR
16. 04. 2019 | Otevírací doba expozice Salonu vín ve svátcích 1.5 a 8.5.2019
01. 04. 2019 | GRAND PRIX VINEX 2019 - mezinárodní soutěž vín - informace pro vinaře i návštěvníky
25. 03. 2019 | Školení a zrání vín – nové tematické školení pro vinaře

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »