f Kurzy a semináře o víně, sommelierské kurzy, e-learning | Národní vinařské centrum, o.p.s.

Degustace vína - věda i umění - EVIDENCE ZÁJEMCŮ

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)


Termín: Termín prozatím nebyl stanoven, předběžně 2. čtvrtletí 2019.
Lektor: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. - vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie Zahradnické fakulty v Lednici, Mendelovy univerzity v Brně
Místo: přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice
Popis:!!!KURZ PRO ABSOLVENTY ÚVODU DO DEGUSTACE VÍNA!!!
Tuto skutečnost doložte, prosím, certifikátem ze školení, nebo uvedením termínu, ve kterém jste se zúčastnili, v poznámce v přihláškovém formuláři.


Kurz volně navazuje na kurz Úvod do degustace vína pořádaný Národním vinařským centrem. Je určen pro jeho absolventy a dále rozvíjí jejich znalosti o organoleptických parametrech vín, podmínkách a způsobech hodnocení. Praktická degustace je zaměřena na procvičení senzorických schopností účastníků, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín.

Harmonogram
08:30–13:30 kurz vedený lektorem
13:30–15:00 individuální přestávka na oběd
15:00–17:00 individuální návštěva Salonu vín ČR (vstupné v ceně kurzu)

Program:
Dopolední program (8:30–13:30)
Část teoretická
• Vzhledové, aromatické a chuťové charakteristiky vín – varianty a rovnováhy
• Podmínky a způsoby senzorického hodnocení
• Odrůda a vinařské umění – senzorická pestrost moravských a českých vín

Část praktická
• Opakovací test schopnosti rozlišovat vybrané chutě a vůně
• Zkouška rozlišovací schopnosti mezi víny
• Stanovení aroma profilu a profilu mohutnosti vybraných vín
• Identifikace vady či choroby ve víně
• Praktická aplikace mezinárodního 100bodového hodnocení OIV

Odpolední program (15:00-17:00)
Návštěva degustační expozice Salonu vín ČR
• individuální studium v Salonu vín - degustace v rozsahu programu A – Volná degustace (499,- Kč, délka degustace 2 hod.) – v ceně kurzu
• možnost ochutnání aktuální kolekce Salonu vín (mimo vín šumivých a speciálních výběrů) a aktuálních doplňkových kolekcí vín
• vstup pouze v den konání kurzu na základě předložení certifikátu o jeho absolvování
(Pozn.: V Salonu vín je od každého vína otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích. Více o Salonu vín.)

Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586, které pořádá Národní vinařské centrum.


Doporučená literatura:
• e-learningový kurz www.sommelier-junior.cz, Národní vinařské centrum
• Stávek J.: Degustační příručka aneb Jak přijít vínu na jméno, RADIX, spol. s r.o., 2011
• Kraus V., Kopeček J.: Setkání s vínem, RADIX, spol. s r.o., 2002
• Asociace sommelierů: Sommelier, povolání budoucnosti, WAGNER PRESS s.r.o., 2001
Tato i další literatura k dispozici na e-shopu NVC.
Obj. číslo:
Cena základní vč. DPH: 990 Kč
Kapacita: 50
Počet volných míst: 38
Degustace vína - věda i umění - EVIDENCE ZÁJEMCŮ 

Zadejte počet osob