Zrání a finalizace vín

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)


Termín: 13. 2. 2020, 9:30-14:00 hod. (prezence 9:15–9:30 hod.)
Lektor: Karel Novotný - enolog vinařství Štěpán Maňák (již od roku 2005). Mezi jeho úspěchy patří absolutní šampion soutěže Terravino Izrael a šampion AWC Vienna Rakousko. Prioritou vinařství jsou zejména červená vína v kombinaci dubového dřeva.

Filozofií enologa Karla Novotného je vlastní progres spojený s moderní enologií, bádání v problematice termolabilních bílkovin, stanovování chemických rozborů vín pomocí laserových analyzátorů a jejich spekter, moderní trendy zejména ve výrobě růžových vín. Spolupracuje s instituty Laffort (Francie) a Oeno (Itálie).
Místo: přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa)
Popis:Školení o zrání a finalizaci vín není určeno jen pro odbornou veřejnost, ale i pro menší vinaře, kteří mají zájem se dozvědět něco málo z vinařské technologie dnešní doby. Probrány budou základní informace, které by si měl každý vinař vyrábějící víno vlastní filozofií zakomponovat do svých výrobních postupů. Zmíněna budou úskalí a problematika postupů při školení a zrání vín. K jednotlivým tématům budou pro názornost připraveny i reprezentativní vzorky vín k degustaci (i zahraniční).

Témata:
- Školení bílých vín na kalech 'sur-lie'
- Dubové alternativy vhodné pro rosé vína
- Zrání růžových vín
- Školení růžových vín + příprava na láhev
- Termolabilní proteiny a jejich stabilizace
- Jednotlivé druhy bentonitů a jejich vlastnosti
- JMF červených vín
- Zrání a školení červených vín
- Výběr dřeva a bednářství pro moravská červená vína
- Označování 'barrique' na etiketách? 'Zapomeňme na toto označování' aneb co se děje v sudě…
- Můj vlastní přístup k degustaci vín (degustování – bodování vín)
- Závěr (dotazy)

Kurzovné zahrnuje přednášku, tiskové podklady, degustované vzorky a drobné občerstvení.
Obj. číslo:
Cena základní vč. DPH: 750 Kč
Kapacita: 45
Počet volných míst: 0
Všechna místa jsou již rezervována. Můžete poslat přihlášku, kterou bude systém registrovat, ale budete zařazeni mezi náhradníky. V případě, že se některé místo uvolní, vás budeme informovat. Další termíny jsou vyhlašovány postupně v závislosti na poptávce a organizačních možnostech. Sledujte, prosím, průběžně vyhlášené termíny, popř. se přihlaste k odběru novinek v sekci novinky e-mailem.
Školení/seminář je již obsazen!
Zrání a finalizace vín