05.03.2021 | Znojmo
Večer s vinařem - řízená degustace vín **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
05.03. - 06.03.2021 | Znojmo
Znovínský košt vín **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
05.03. - 07.03.2021 | Valtice
Vinařská akademie I - Kadet **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
05.03. - 07.03.2021 | Mikulčice
Gurmánský víkend **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
06.03.2021 | Valtice
Jazzové večery ve Valtickém Podzemí aneb zahřejte se ve sklepě
06.03.2021 | Čejč
Výstava vín **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
06.03.2021 | Hnanice
Základy sommelierství, vína a vinařství ČR **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
06.03.2021 | Nosislav
Výstava vín Nosislav **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
06.03.2021 | Kobylí
Regionální výstava vín Kobylí 2020 **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
06.03.2021 | České Budějovice
Základy sommelierství, vína a vinařství ČR **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
Zrání a finalizace vín
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín: | 13. 2. 2020, 9:30-14:00 hod. (prezence 9:15–9:30 hod.) |
Lektor: | Karel Novotný - enolog vinařství Štěpán Maňák (již od roku 2005). Mezi jeho úspěchy patří absolutní šampion soutěže Terravino Izrael a šampion AWC Vienna Rakousko. Prioritou vinařství jsou zejména červená vína v kombinaci dubového dřeva. Filozofií enologa Karla Novotného je vlastní progres spojený s moderní enologií, bádání v problematice termolabilních bílkovin, stanovování chemických rozborů vín pomocí laserových analyzátorů a jejich spekter, moderní trendy zejména ve výrobě růžových vín. Spolupracuje s instituty Laffort (Francie) a Oeno (Itálie). |
Místo: | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa) |
Popis: | Školení o zrání a finalizaci vín není určeno jen pro odbornou veřejnost, ale i pro menší vinaře, kteří mají zájem se dozvědět něco málo z vinařské technologie dnešní doby. Probrány budou základní informace, které by si měl každý vinař vyrábějící víno vlastní filozofií zakomponovat do svých výrobních postupů. Zmíněna budou úskalí a problematika postupů při školení a zrání vín.
K jednotlivým tématům budou pro názornost připraveny i reprezentativní vzorky vín k degustaci (i zahraniční). Témata: - Školení bílých vín na kalech 'sur-lie' - Dubové alternativy vhodné pro rosé vína - Zrání růžových vín - Školení růžových vín + příprava na láhev - Termolabilní proteiny a jejich stabilizace - Jednotlivé druhy bentonitů a jejich vlastnosti - JMF červených vín - Zrání a školení červených vín - Výběr dřeva a bednářství pro moravská červená vína - Označování 'barrique' na etiketách? 'Zapomeňme na toto označování' aneb co se děje v sudě… - Můj vlastní přístup k degustaci vín (degustování – bodování vín) - Závěr (dotazy) Kurzovné zahrnuje přednášku, tiskové podklady, degustované vzorky a drobné občerstvení. |
Obj. číslo: | |
Cena základní vč. DPH: | 750 Kč |
Kapacita: | 45 |
Počet volných míst: | 0 |
Všechna místa jsou již rezervována. Můžete poslat přihlášku, kterou bude systém registrovat, ale budete zařazeni mezi náhradníky. V případě, že se některé místo uvolní, vás budeme informovat. Další termíny jsou vyhlašovány postupně v závislosti na poptávce a organizačních možnostech. Sledujte, prosím, průběžně vyhlášené termíny, popř. se přihlaste k odběru novinek v sekci novinky e-mailem. | |
Školení/seminář je již obsazen! | |
![]() |