Snoubení vín a pokrmů - EVIDENCE ZÁJEMCŮ

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)


Termín: Termín prozatím nebyl stanoven, předběžně leden, únor 2021.
Lektor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- absolvent Vinohradnictví a vinařství na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně
- odborný asistent ústavu Vinohradnictví a vinařství Mendelu
- enolog a majitel Kamil Prokeš vinařství
- dvojnásobný nejlepší a úřadující sommelier ČR i SR
- nejlepší Sommelier Moravy
- třetí místo z mezinárodní týmové soutěže sommelierů Čína 2018
- trojnásobný mistr z Mezinárodního mistrovství a držitel několika českých a světových rekordů v sekání sektů – sabráži
- držitel certifikátu degustátora Státní zemědělské a potravinářské inspekce
- držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO platného v celé Evropské unii
- člen Unie enologů, Kvevri klubu a Mladých vinařů
- člen Komise expertů pro hodnocení a zatřiďování vín
Místo: přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa)
Popis:Když se ke skvělému jídlu přidá vynikající víno, tak se tyto zážitky nesčítají, ale násobí. To je po staletí prověřená zkušenost, která u moravských a českých vín platí o to více. Jsou to totiž vína nám ze všech nejbližší. Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti, protože prakticky hned od počátku výroby tohoto bohulibého nápoje si lidé všimli také toho, že víno podtrhuje chutě a vůně jídla a naopak.

Toto školení je určeno především personálu (gastronomický personál, vinaři, sommelieři, číšníci, obsluha ve vinařství, prodejci vína, obsluha ve vinotéce), který pracuje s vínem a kombinuje jej s vhodným jídlem, ale také milovníkům vína a jídla, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktickém snoubení vína a jídla. Školení je zaměřeno na praktickou část snoubení nápojů a pokrmů (praktická ukázka snoubení vín se základními surovinami, párování vody a vína, snoubení vín se základními typy sýrů). Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na snoubení vína a pokrmů, kterou zúročí v restauracích a při společenských akcích, kde budou moci vybrat správné víno k danému jídlu dle daných pravidel.

Harmonogram:
09:00–12:00 - dopolední program
• Úvod do problematiky
• Snoubení pokrmů a nápojů (základy, principy a možnosti snoubení, problematické snoubení)
• Praktická ukázka snoubení se základními potravinami (základní chutě)

12:00–13:00 - přestávka na oběd (individuálně)

13:00–16:00 - odpolední program
• Sklenice na víno a nealkoholické nápoje - jejich vliv na snoubení (praktická ukázka)
• Snoubení s jednotlivými typy jídel (praktická ukázka)
• Snoubení se zaměřením na Česko

Kurzovné zahrnuje přednášku, tiskové podklady, degustované vzorky vína, jídla a vody a drobné občerstvení (nápoje).
Obj. číslo:
Cena základní vč. DPH: 990 Kč
Kapacita: 25
Počet volných míst: 16
Snoubení vín a pokrmů - EVIDENCE ZÁJEMCŮ 

Zadejte počet osob