23.01.2021 | Velké Pavlovice
Základy sommelierství, vína a vinařství ČR **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
24.01.2021 | Velké Pavlovice
Réva vinná a víno **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
25.01. - 28.01.2021 | Valtice
Kurz Sommelier - I. část **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
05.02. - 07.02.2021 | Mikulčice
Gurmánský víkend
06.02.2021 | Jaroslavice
Chutnání mladých vín v Jaroslavicích
06.02.2021 | Valtice
Oranžová vína
06.02.2021 | Křepice u Hustopečí
51. ročník soutěžní přehlídky vín v Křepicích **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
12.02.2021 | Jablonec nad Nisou
Valentýnský večer v Domě Vína ANNOVINO **MIMOŘÁDNÁ OPATŘENÍ – AKCE ZRUŠENA**
13.02.2021 | Roudnice nad Labem a obce Podřipska
Otevřené vinné sklepy na Podřipsku
13.02.2021 | Znojmo
Valentýnská řízená degustace vín nejen pro zamilované
Úvod do degustace vína - EVIDENCE ZÁJEMCŮ
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín: | Termín prozatím nebyl stanoven, předběžně 2. čtvrtletí 2021. |
Lektor: | prof. Ing. Josef Balík, Ph.D. - vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici |
Místo: | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice |
Popis: | Svět vína je velmi krásný, ale také velmi obsáhlý a rozmanitý. Mít alespoň základní orientaci ve víně patří dnes k základnímu společenskému bontonu a mít znalosti v tomto oboru znamená určitou společenskou prestiž. Toto školení je určeno milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína. Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na víno, kterou zúročí v restauracích a při společenských akcích, kde budou moci nejen vybrat správné víno, ale i poznat a odmítnout víno vadné. Školení je ale velmi přínosné i profesionály – číšníky a prodejce vína, kteří s tímto oborem začínají a potřebují získat základní znalosti o víně, jeho degustaci a hodnocení. Školení je maximálně zaměřeno na praktickou část poznávání vína. Je tedy vhodné, aby účastníci měli alespoň naprosté základy nastudovány z doporučené literatury. Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586, které pořádá Národní vinařské centrum. Program: Dopolední program (8:30–13:00) Část teoretická • Metodické přístupy senzorického hodnocení révových vín • Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín Část praktická • Seznámení se základními chutěmi 6 vzorků (základní chutě) • Srovnávací zkouška schopnosti rozlišovat základní chuti 8 modelových vzorků • Test rozlišovací schopnosti intenzity chuti pořadovou zkouškou 2 série čtyř vzorků révových vín • Test rozlišovací schopnosti organoleptických vlastností trojúhelníkovou zkouškou 3 série tří vzorků révových vín • Zkouška schopnosti popisu pachů 15-20 vzorků modelových vůní a přípachů Odpolední program (14:00-16:30) • Individuální zatřiďování révových vín podle předložené deklarace, popis a srovnání jejich charakteristických vlastností a nedostatků. 15-20 vzorků révových vín, příklady odrůdových a vadných vín Doporučená literatura: • e-learningový kurz www.sommelier-junior.cz, Národní vinařské centrum • Kraus V., Kopeček J.: Setkání s vínem, RADIX, spol. s r.o., 2012 • Asociace sommelierů: Sommelier, povolání budoucnosti, WAGNER PRESS s.r.o., 2001 Tato i další literatura k dispozici na e-shopu NVC. |
Obj. číslo: | |
Cena základní vč. DPH: | 990 Kč |
Kapacita: | 100 |
Počet volných míst: | 8 |
![]() |