Gastronomický workshop s národní sommelierkou - Plzeň

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín 27. 9. 2023, 9:30–13:00 hod. (prezence 9:15-9:30 hod.)
Lektor Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR
Místo Plzeňka, Riegrova 7, Plzeň
Popis Pilotní gastronomický workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů a majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak vůbec na to?"

Unikátní nový formát vzdělávacích setkání pracovníků v gastronomii zaměřený na zvýšení profitability gastroprovozů díky správně cílenému výběru lokálních vín a jejich prezentace. Je určený primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům naše kvalitní víno. Prodáte-li denně pět skleniček vína navíc, můžete svou tržbu zvýšit ročně o 150 000 Kč i víc. A to i v pivnici, kde ke spokojenosti stačí i jen nabídka 5 vín. A představte si, jakou radost uděláte těm, kteří pivo nepijí. Oslovíte i náročnější klientelu a to může mít další dopad na váš profit. Cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept, správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení a ekonomiku práce s vínem v restauraci. Nejedná se tedy jen o základy sommelierství, ale spíše ekonomický pohled na přínos vína. Stejně tak ukážeme důležitost moravských a českých vín v nabídce a vyzkoušíme principy jejeich párování s lokálními surovinami. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem.

Samozřejmě budeme i ochutnávat vína z tuzemských odrůd. Dohromady to bude 15 vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Vyložíme si základy různých přístupů k párování na běžných pokrmech. Víno lze totiž snoubit s jakýmkoliv pokrmem a pro vaše hosty to bude zážitek, který neočekávají!

Cíl: Pomoci provozovatelům běžných restaurací zařadit do nabídky naše kvalitní víno a ukázat cestu, jak s vínem dobře pracovat i bez sommeliera. To vše s důrazem na lokálnost.

Program:
- Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku
- Práce s personálem i hostem
- Degustace 15 tuzemských vín s ohledem na různé cenové hladiny
- Praktická ukázka párování vín a pokrmů, které hostující restaurace nabízí
- Po skončení možnost další diskuze

Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastroprovozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací

Projekt se koná s podporou Vinařského fondu, za přispění Národního vinařského centra, Asociace sommelierů ČR a ČGI a za podpory partnerů MAKRO, Coravin a RONA.
Cena základní vč. DPH 1250 Kč
Poznámka ke slevě pro slevu zadejte kód
Kapacita 15
Počet volných míst 9


Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner