Školení degustátorů o zahraničních vínech – Slavná světová vína v optimální zralosti
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 13. 12. 2021, 13:00-17:00 hod. (prezence 12:45–13:00 hod.) |
Lektor | Mgr. Michal Šetka - Šéfredaktor časopisu WINE & Degustation - Člen mezinárodních i tuzemských degustačních komisí - Vinařský publicista a fotograf - Odborník na investiční vína Francie a Itálie - WSET Advanced in wine certified - Absolvent Miguel Torres Wine Course - Valpolicella Wine Specialist – Universitá di Verona - Lektor kurzů WSET Level 1 a Level 2 |
Místo | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice |
Popis | Jak zrají vína z nejdůležitějších světových odrůd vyráběná v nejslavnějších vinařských oblastech? Co očekávat a jak je hodnotit? Není žádným tajemstvím, že většina velkých vín se vypije příliš brzy. A že získat zkušenosti s hodnocením optimálně vyzrálých vín není úplně snadné.
V tomto výjimečném kurzu si s Michalem Šetkou projdeme etalony světových vín v jejich láhvové zralosti. Zaměříme se na to, jak potenciál ke zrání ovlivňuje odrůda, terroir, ročník i styl vinařů. Vypravíme se za šumivými víny do Champagne, za Ryzlinkem do Alsaska i Německa, za Sauvignony na Loiru, do Bordeaux, do Štýrska i na Nový Zéland. Typická vyzrálá Chardonnay ochutnáme ze dvou oblastí v Burgundsku, stejně tak jako místní slavné Pinoty Noir. Budou nás čekat i vyzrálá Bordeaux, slavná toskánská vína, Amarone, Barolo, vína z údolí řeky Rhôny či ze slavných španělských oblastí. A vyzkoušíme i jakou komplexnost mohou po mnoha letech zrání nabídnout portská vína vyráběná různými styly. Ochutnávat velká světová vína, která dostala příležitost dokonale vyzrát a naplno projevit svůj potenciál, patří vždy k jedinečným zážitkům. A stejně jedinečný bude tento kurz.
Individuální degustace po sériích 2–5 vín s použitím systému Elwis, po každé sérii vyhodnocení a diskuse moderované lektorem. Kurz je koncipován primárně jako rozšiřující doplňující vzdělávání pro držitele degustačních zkoušek, v případě volných míst je však přístupný i ostatním milovníkům vína. Pořadatel školení: Národní vinařské centrum, o.p.s. Náklady na kurz jsou částečně dotovány z prostředků Národního vinařského centra v rámci obecně-prospěšné činnosti (podpora vzdělávání o víně). |
Cena základní vč. DPH | 2400 Kč |
Kapacita | 30 |
Počet volných míst | 0 |
Všechna místa jsou již rezervována. Můžete poslat přihlášku, kterou bude systém registrovat, ale budete zařazeni mezi náhradníky. V případě, že se některé místo uvolní, vás budeme informovat. Další termíny jsou vyhlašovány postupně v závislosti na poptávce a organizačních možnostech. Sledujte, prosím, průběžně vyhlášené termíny, popř. se přihlaste k odběru novinek v sekci novinky e-mailem.