Problematika kyslíku ve výrobě vína
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 7. 2. 2022, 13:00-17:00 hod. (prezence 12:30–13:00 hod.) |
Lektor | prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D. Vedoucí Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Prezident Unie enologů ČR Absolvent vysoké školy chemicko-technologické Zabývá se technologií a biochemií vína, problematikou SO2 a kyslíku. |
Místo | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa) |
Popis | Víno vínem dělá kyslík!
Přednáška na téma managementu kyslíku ve vinařství, a to od zpracování hroznů po lahvování vína. Doplněno o ochutnávku vybraných 8 vzorků vín.
Vhodné zejména pro vinaře a ty, kteří se zajímají hlouběji o procesy ovlivňující víno. Náplň: - vliv kyslíku během zpracování hroznů - přístup kyslíku dle zvoleného stylu vína - mikrooxidace vín během fermentace - operace související s rozpouštěním kyslíku do vín - vliv kyslíku na kvalitu vína - vliv kyslíku na koncentraci volného oxidu siřičitého - správná finalizace vín - zrání vín Doporučená literatura: • Michlovský, M.: Oxid siřičitý v enologii Tato i další literatura k dispozici na e-shopu NVC. Pořadatel školení: Národní vinařské centrum, o.p.s. Náklady na kurz jsou částečně dotovány z prostředků Národního vinařského centra v rámci obecně-prospěšné činnosti (podpora vzdělávání o víně). |
Cena základní vč. DPH | 500 Kč |
Kapacita | 35 |
Počet volných míst | 0 |
Všechna místa jsou již rezervována. Můžete poslat přihlášku, kterou bude systém registrovat, ale budete zařazeni mezi náhradníky. V případě, že se některé místo uvolní, vás budeme informovat. Další termíny jsou vyhlašovány postupně v závislosti na poptávce a organizačních možnostech. Sledujte, prosím, průběžně vyhlášené termíny, popř. se přihlaste k odběru novinek v sekci novinky e-mailem.