Gastronomický workshop s národní sommelierkou - předběžní zájemci
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 9.00–13.00 hod. s možností diskuse po ukončení (prezence 8:45–9:00 hod.) |
Lektor | Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR |
Místo | bude oznámeno a také další čtyři termíny, prosíme všechny zájemce o přihlášení! |
Popis | "Pilotní" workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů a majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak na to" Nový pracovní formát setkávání pracovníků v gastronomii zaměřený na důležitost výběru a prezentace lokálního vína napříč gastro provozy. Je určená primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří si při práci s vínem neví rady. Nejedná se o základy sommelierství, ale cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept, správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení. Stejně tak ukážeme důležitost lokálních vín v nabídce a vyzkoušíme principy párování s lokálními víny a surovinami. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem. Samozřejmě budeme i ochutnávat vína z lokálních odrůd. Dohromady to bude 15 vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Na třech vínech a klasických jídlech vyložíme základy různých přístupů k párování. Cíl: Kriticky posoudit naše vína v kontextu zahraničních vín - cenově, senzoricky i filozoficky, a zjistit, jaký je jejich potenciál nejen pro export, ale především jak jsou konkurenceschopné vůči dovozovým vínům dobré kvality z podobných regionů z pohledu ceny i senzoriky. Výsledkem bude i představa jak správně cenově nastavit a oddělit jednotlivé typy/řady vín. Program: - Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku - Degustace lokálních vín s ohledem na různé cenové hladiny - Degustace 3 vín a 3 typických zcela univerzálních pokrmů - Po skončení možnost další diskuze Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastro provozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra. |
Cena základní vč. DPH | 1250 Kč |
Kapacita | 15 |
Počet volných míst | 15 |