Gastronomický workshop s národní sommelierkou - EVIDENCE ZÁJEMCŮ
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | Kromě termínu uvedeného výše další v srpnu a září 2023. |
Lektor | Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR |
Místo | Bude oznámeno, předpoklad - Hotel Amande Hustopeče, blíže neurčené místo na Slovácku a Znojemsku. Pprosíme všechny zájemce o přihlášení bez ohledu na místo konání. |
Popis | Workshopy s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů a majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak správně na to"
Nový vzdělávací program pro pracovníky v gastronomii, který bude probíhat ve vybraných městech České republiky. Zaměřený je na důležitost správného výběru a prezentace tuzemského či přímo lokálního vína napříč různými typy gastroprovozů. Je určen primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří chtějí zvýšit prestiž a rentabilitu svého zařízení prostřednictvím atraktivní nabídky tuzemských vín. Cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept gastronomického zařízení, jeho správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení. Stejně tak ukážeme důležitost lokálních vín v nabídce a vyzkoušíme principy jejich párování s lokálními surovinami a pokrmy. Prodiskutujeme, jak nejlépe nabízet a servírovat vína jednak samostatně, ale i jak je podávat v kombinaci s nabízeným jídlem. Výsledkem bude i představa jak správně cenově nastavit a oddělit jednotlivé typy/řady vín. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem. Na workshopu se bude ochutnávat 15 lokálních vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Na třech vínech a klasických jídlech vyložíme základy různých přístupů k párování. Cíl: Harmonogram: 9.00–13.00 hod. s možností diskuse po ukončení Program: - Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku - Degustace lokálních vín s ohledem na různé cenové hladiny - Degustace 3 vín a 3 typických zcela univerzálních pokrmů - Po skončení možnost další diskuze Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastro provozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací Cena zahrnuje: Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra. |
Cena základní vč. DPH | 1250 Kč |