Gastronomický workshop s národní sommelierkou - EVIDENCE ZÁJEMCŮ

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín Kromě termínu uvedeného výše další v srpnu a září 2023.
Lektor Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR
Místo Bude oznámeno, předpoklad - Hotel Amande Hustopeče, blíže neurčené místo na Slovácku a Znojemsku. Pprosíme všechny zájemce o přihlášení bez ohledu na místo konání.
Popis Workshopy s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů a majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak správně na to"
Nový vzdělávací program pro pracovníky v gastronomii, který bude probíhat ve vybraných městech České republiky. Zaměřený je na důležitost správného výběru a prezentace tuzemského či přímo lokálního vína napříč různými typy gastroprovozů. Je určen primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří chtějí zvýšit prestiž a rentabilitu svého zařízení prostřednictvím atraktivní nabídky tuzemských vín. Cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept gastronomického zařízení, jeho správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení. Stejně tak ukážeme důležitost lokálních vín v nabídce a vyzkoušíme principy jejich párování s lokálními surovinami a pokrmy. Prodiskutujeme, jak nejlépe nabízet a servírovat vína jednak samostatně, ale i jak je podávat v kombinaci s nabízeným jídlem. Výsledkem bude i představa jak správně cenově nastavit a oddělit jednotlivé typy/řady vín. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem.
Na workshopu se bude ochutnávat 15 lokálních vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Na třech vínech a klasických jídlech vyložíme základy různých přístupů k párování.

Cíl:
Harmonogram:
9.00–13.00 hod. s možností diskuse po ukončení

Program:
- Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku
- Degustace lokálních vín s ohledem na různé cenové hladiny
- Degustace 3 vín a 3 typických zcela univerzálních pokrmů
- Po skončení možnost další diskuze

Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastro provozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací

Cena zahrnuje:
Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra.
Cena základní vč. DPH 1250 Kč


Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner