Gastronomický workshop s národní sommelierkou - předběžní zájemci

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín 9.00–13.00 hod. s možností diskuse po ukončení (prezence 8:45–9:00 hod.)
Lektor Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR
Místo bude oznámeno a také další čtyři termíny, prosíme všechny zájemce o přihlášení!
Popis "Pilotní" workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů a majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak na to"

Nový pracovní formát setkávání pracovníků v gastronomii zaměřený na důležitost výběru a prezentace lokálního vína napříč gastro provozy. Je určená primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří si při práci s vínem neví rady. Nejedná se o základy sommelierství, ale cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept, správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení. Stejně tak ukážeme důležitost lokálních vín v nabídce a vyzkoušíme principy párování s lokálními víny a surovinami. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem.

Samozřejmě budeme i ochutnávat vína z lokálních odrůd. Dohromady to bude 15 vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Na třech vínech a klasických jídlech vyložíme základy různých přístupů k párování.

Cíl: Kriticky posoudit naše vína v kontextu zahraničních vín - cenově, senzoricky i filozoficky, a zjistit, jaký je jejich potenciál nejen pro export, ale především jak jsou konkurenceschopné vůči dovozovým vínům dobré kvality z podobných regionů z pohledu ceny i senzoriky. Výsledkem bude i představa jak správně cenově nastavit a oddělit jednotlivé typy/řady vín.

Program:
- Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku
- Degustace lokálních vín s ohledem na různé cenové hladiny
- Degustace 3 vín a 3 typických zcela univerzálních pokrmů
- Po skončení možnost další diskuze

Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastro provozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací

Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra.
Cena základní vč. DPH 1250 Kč
Kapacita 15
Počet volných míst 15


Generální partner

partner logo
partner logo

Hlavní partner

partner logo

Hlavní partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Projekt s podporou VF

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner