Víno & jídlo - jak na to a PROČ? Workshop pro majitele gastroprovozen, číšníky, sommeliery a kuchaře - BRNO

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín 4. 9. 2024, 14:00–17:00 hod. (prezence 13:45–14:00 hod.)
Lektor Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist a členka Asociace sommelierů ČR
Místo GARAGE WINE BAR Údolní 5, Brno
Popis Další z gastronomických workshopů s národní sommelierkou Klárou Kollárovou. Neformální a praktické setkání provozovatelů či majitelů gastroprovozoven, a jejich číšníků a sommelierů ideálně v doprovodu šéfkuchařů a kuchařů je tentokrát zaměřeno na téma "Párování jídla a lokálního vína - jak na to a proč?"

Zábavný vzdělávací formát umožňuje setkání pracovníků v gastronomii se zaměřením na zvýšení profitability jejich provozů díky správně cílenému výběru lokálních vín, jejich prezentace a především využití v párování s jídly. Je určený pro ty z gastro týmů, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům nejen kvalitní víno ale i zážitek navíc v podobě vinného párování. Pojetí akce je komorní (15 osob) a vede k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své zážitky z praktického párování s vínem.

Na začátek se připravte na trochu teorie, kterou vzápětí ověříme v praxi. Vyzkoušíme základy i nadstavbu vinného párování. Samozřejmě budeme i ochutnávat zajímavá lokální vína. Využijeme skvělé kuchyně spřáteleného wine baru Vicino di Vino a budeme si hrát různými chutěmi. Víno lze totiž snoubit s jakýmkoliv pokrmem a pro vaše hosty to bude zážitek, který neočekávají!

Cíl: Shrnout principy dobrého servisu a práce s vínem jako takové od filosofie vinného lístku až po nacenění a servis. Praktické vyzkoušení základů vinného párování, které je zároveň jedním z nejziskovějších použití vína v gastronomii. Musí ale dobře fungovat a servis ho musí umět dobře vysvětlit.

Program:
- Základy vinného párování
- Ziskovost vinného párování
- Degustace 15 tuzemských vín
- Praktická ukázka párování vín a pokrmů, které hostující restaurace nabízí
- Po skončení možnost další diskuze

Cílová skupina: provozovatelé, majitelé a jejich zaměstnanci z řad číšníků, sommelierů, barmanů i kuchařů

Projekt se koná s podporou Vinařského fondu, za přispění Národního vinařského centra a Asociace sommelierů ČR.
Cena základní vč. DPH 1450 Kč
Kapacita 15
Počet volných míst 13


Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner