Workshop s národní sommelierkou - Čechy a šumivá a perlivá vína
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 2. 12. 2024, 17:30-20:30 hod. s možností diskuse po ukončení (prezence 17:15–17:30 hod.) |
Lektor | Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR |
Místo | Vinárna Kraus, Palackého 137, Mělník 276 01 |
Popis | PRO VINAŘE VINAŘSKÉ OBLASTI ČECHY "Český" workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb pracovní setkání vinařů s diskusí na téma šumivých a perlivých vín. Interaktivní pracovní formát setkávání vinařů zaměřený tentokrát na srovnání zahraničních a lokálních šumivých a perlivých vín vyrobených technologií charmat případně dosycených CO2. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila otevřená diskuse vinařů, kteří mají vnitřní ambice tvořit každý rok lepší víno. Ve třech degustačních setech společně ochutnáme devět vín z mezinárodní scény různých stylů a poté se budeme věnovat vínům, která s sebou donesou účastníci. Vína by měla být ideálně vlastní produkce, pokud ale v nabídce takové víno nemáte, přineste jiné v tomto stylu, které Vás zaujalo či na které chcete znát cizí názor. Dodání vzorku vína je dobrovolné, doporučená maloobchodní cena vína je do 350 Kč s DPH. Vína budeme hodnotit nejen z pohledu kvality a použité výrobní technologie, ale také s ohledem na jejich cenové zařazení na trhu. Komplexní a řádné zhodnocení vín zajistí a garantuje národní sommelierka, kterou doplní svými názory i enolog vinařství Kraus. Cíl: Kriticky posoudit naše vína v kontextu zahraničních vín - cenově, senzoricky i filozoficky, a zjistit, jaký je jejich potenciál nejen pro export, ale především jak jsou konkurenceschopné vůči dovozovým vínům dobré kvality z podobných regionů z pohledu ceny i senzoriky. Výsledkem bude i představa, jak správně cenově nastavit a oddělit jednotlivé typy/řady vín. Program: - Diskuze na aktuální téma Bublinky - Degustace 9 vzorků zahraničních šumivých a perlivých vín - Degustace vín zúčastněných vinařů - Po skončení možnost další diskuze Cílová skupina: vinaři z vinařské oblasti Čechy Workshop proběhne při minimální účasti 10 osob. Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra. |
Cena základní vč. DPH | 850 Kč |
Kapacita | 15 |
Počet volných míst | 4 |