Gastroworkshop: Zdeněk Kroupa, Šupina & Šupinka, na téma ryby
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
| Termín | 23. 2. 2026, 17:30-20:30 hod. s možností diskuse po ukončení (prezence 17:15–17:30 hod.) |
| Lektor | Mgr. Klára Kollárová – národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR Zdeněk Kroupa – šéfkuchař restaurace Šupina & Šupinka, Třeboň Pavel Buchwaldek – spolutvůrce myšlenky, kuchař a majitel společnosti b.wine, věnuje se systematicky kultivaci gastroprovozů a prosazuje komplexní přístup k používání vína napříč gastro segmentem |
| Místo | Penzion nad sklepem Vinařství Halkoci, https://maps.app.goo.gl/5tpbk6Jw4d9dX5q67 |
| Popis | PRIMÁRNĚ PRO VINAŘE A MAJITELE GASTROPROVOZOVEN ČI (ŠÉF)KUCHAŘE, SOMMELIERY i další zaměstnance, ALE I pro nadšence a MILOVNÍKY DOBRÉHO VÍNA A JÍDLA
Unikátní "gastroworkshop" s národní sommelierkou Klárou Kollárovou a jejími dvěma kuchařskými hosty Pavlem Buchwaldkem a Zdeňkem Kroupou na téma párování našeho vína k rybám. Interaktivní pracovní formát setkávání zaměřený tentokrát na párování vína a lokálních surovin. Speciální menu tvoří exkluzivními kuchaři na jednu typickou surovinu. Pojetí akce je komorní (20 účastníků), aby se zajistila otevřená diskuse vinařů, pracovníků gastrosegmentu a legendárních kuchařů, kteří chtějí pracovat na zlepšení kvality naší gastronomie. NVC již třetím rokem pracuje na intenzivnějším zapojení lokálních vín do naší gastronomie. Společně s b.wine a předními šéfkuchaři tímto cyklem workshopů reagujeme na aktuální zjištění ve zprávě "Audit o stavu české gastronomie" o nedostatcích naší gastronomie. Průvodce Michelin označil opomíjení lokálních vín jako hlavní nedostatek české gastroscény, a tak jsme spojili přední české šéfkuchaře s národní sommelierkou a vytvořili unikátní projekt s fokusem na regionální odrůdy a lokální suroviny. Workshop je zaměřený na sdílení myšlenek a kuchařských zkušeností z rukou těch nejlepších profesionálů české gastronomie. Každý z účinkujících nasdílí své zkušenosti o párování vína a představí své myšlenky na téma lokálnosti. Menu je tvořeno z dvou odlišných úhlů pohledu za prvé s cílem na špičkovou gastronomii a za druhé s fokusem na bistro styl. Ke každému ze čtyř chodů naservírujeme dvě vína z jedné odrůdy, která vybrala národní sommelierka nebo hostující vinař, a jedna sklenka bude vždy volná na víno zvolené vinařem. Menu a vína doplníme v průběhu prosince Cíl: Prohloubit znalosti lokálního párování vína a jídla a také odkrýt a sdílet přemýšlení nad touto problematikou z hlav zajímavých osobností kuchařské scény. Výsledkem celého cyklu bude i malá kuchařka a cyklus podcastů "Červený nebo bílý – gastro speciál". Program: - Prezentace šéfkuchaře - Párování vína a jídla z pohledu šéfkuchaře - Práce s lokálními produkty z pohledu šéfkuchaře a tvorba menu - Welcome drink & amuse bouche - 4chodové degustační menu a 3 vína ke každému z chodů - Degustace 15 vhodných vín k menu - Degustace a párování vín zúčastněných vinařů - Po skončení možnost další diskuze Cílová skupina: vinaři a pracovníci gastronomie , nadšenci do vaření i vínomilci Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra a společnosti b-wine.cz. |
| Cena základní vč. DPH | 2250 Kč |
| Kapacita | 20 |
| Počet volných míst | 14 |