Konference Víno a zdraví a snoubení vín s kulinářskými specialitami Marcela Ihnačáka

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín 27. 5. 2022, 12:30-18:30 hod. (prezence 12:00–12:30 hod.)
Lektor prof. Jan Pirk - kardiochirurg, emeritní přednosta Kardiocentra a Kliniky kardiovaskulární chirurgie IKEM a popularizátor přiměřené konzumace vína
Marcel Ihnačák - Marcel Ihnačák je slovenský kuchař oceněný dvěma Michelin hvězdami, který vařil i pod světoznámým Jamiem Oliverem
Místo přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa)
Popis První část konference bude zaměřena na osvětu kulturně-vinařského tématu navazujícího na odkaz prof. Šamánka a mnoho světových výzkumů, které potvrzují, že víno je součástí zdravého životního stylu a střídmá konzumace vína je zdraví prospěšná. Druhá část bude zaměřena na snoubení vín s 8chodovým menu plným kulinářských specialit šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. V třetí části účastníci navštíví Salon vín ČR.

Tato akce přispívá a je součástí charitativního projektu VINAŘI JSOU SRDCAŘI.

Harmonogram:
12:00–12:30 – prezence
12:30–13:30 – přednáška profesora Jana Pirka, který po Milanu Šamánkovi převzal pomyslnou štafetu a stal se hlavním popularizátorem přiměřené konzumace vína z řad lékařských kapacit. „Víno, kromě té trochy alkoholu, obsahuje i látky, které jsou tělu vysloveně prospěšné, a je rozhodně pro život mnohem přínosnější než tvrdý alkohol,“ upozorňuje Jan Pirk a současně připomíná také psychologický aspekt, neboť právě ten v současné době vystupuje do popředí.
13:30–14:00 – přestávka
14:00–16:00 – 8chodový slow food s Marcelem Ihnačákem snoubený s víny z Moravy i Čech - Filozofie menu bude vymezena třemi navzájem propojenými principy: dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny. Dobré jídlo je čerstvé a chutné. Jeho konzumace je smyslovým prožitkem. Čisté jídlo je pěstované s ohledem k životnímu prostředí. Výroba potravinářských produktů nesmí poškozovat lidské zdraví a musí se obejít bez chemických náhražek. Poctivé jídlo vzniká za férových podmínek pro výrobce, kteří ho spotřebitelům poskytují za dostupnou cenu.
16:00–16:30 – přesun do Salonu vín, Státní zámek Valtice.
16:30–18:30 – Volná degustace – Unikátní možnost individuálně ochutnat kterékoliv z uskladněných vín včetně šumivých (mimo speciálních výběrů). Od každého vína je otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích.

Konference je realizována s podporou Vinařského fondu.
Cena základní vč. DPH 1500 Kč
Kapacita 40
Počet volných míst 4


Ke stažení:
partner logo

Hlavní partner

partner logo

Hlavní partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Projekt s podporou VF

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner