Vliv vinifikace na klíčové aromatické složky bílých i červených vín - Nikolaus Schlögl
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
| Termín | 10. 11. 2025, 16:00-19:00 hod. s možností diskuze po ukončení (prezence 15:45–16:00 hod.) |
| Lektor | Dipl.-Ing. Nikolaus Schlögl, M.Ed. Nikolaus je doktorandem na Státní vysoké škole a výzkumném ústavu pro vinohradnictví a ovocnářství v Klosterneuburgu. Jeho výzkum se zaměřuje na aromatický potenciál odrůd Blaufränkisch, Grüner Veltliner a Welschriesling . |
| Místo | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa) |
| Popis | Přednáška a degustace na praktické téma: Vliv vinifikace na klíčové aromatické složky bílých i červených vín Nikolause jsme potkali na konferenci Wöschmeisterschaft v rakouském Burgenlandu letos v létě a zaujal nás svou erudicí i schopností přednášet. Jeho hlavní téma bude vliv vinifikace, terroir, ročníku i vinohradnické praxe na klíčové aromatické složky. Již čtyři roky úzce spolupracuje s různými vinaři a zaměřuje se s nimi především na detailní aspekty vinifikace. Přednáška bude zahrnuta do populárně-vědeckého rámce a dotkne se aktuálních témat jako je umírněná konzumace alkoholu, témata klonů a podnoží. Důraz ale bude kladen na aromatický a technický dopad rozhodnutí o vinifikaci – téma, které se ukázalo jako praktické a poutavé pro odborné publikum. Cílem degustace bude jako vždy posoudit naše vína v kontextu zahraničních vín - cenově, senzoricky i filozoficky. Budeme porovnávat vína s vybranými zahraničními víny, která odráží poznatky z Nikolausova výzkumu. Program: - Vliv vinifikace na klíčové aromatické složky vín - Aktuální témata vinařského světa - Degustace 15 vzorků zahraničních i tuzemských vín Cílová skupina: odborná vinařská veřejnost a vinaři Simultánní tlumočení zajištěno. Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra. Masterclass se uskuteční pouze při naplnění kapacity alespoň 25 osob. |
| Cena základní vč. DPH | 1650 Kč |
| Kapacita | 35 |
| Počet volných míst | 9 |