Vermuty, hodnocení na Elwisu i export do Británie – i to jsou témata našich letních kurzů
Vinařský svět se rychle mění – a s ním i preference spotřebitelů. Chcete-li držet krok s dobou a mít větší šanci uspět nejen doma, ale případně i na mezinárodních trzích, nenechte si ujít letní nabídku pěti vzdělávacích akcí pro vinaře, které nabídnou praktické znalosti, inspiraci i osobní setkání s předními odborníky.
Přehled nabídky kurzů pořádaných v Národním vinařském centru nebo ve vinařstvích mimo Valtice:
22.-23. 7. – Jak vyrobit úspěšné víno (Valtice, Národní vinařské centrum)
Celkový průřez výrobou vína od příprav na sklizeň až po lahvování v podání zkušeného enologa Petra Ptáčka v termínu, který vám umožní získané znalosti aplikovat už za několik týdnů při nadcházející kampani.
24. 7. – Hodnocení vín 100bodovou tabulkou v systému ELWIS (Milotice, Vinařství Karel Novotný)
Enolog a degustátor Karel Novotný provede účastníky hodnocením vín pomocí 100bodového systému v prostředí elektronického systému ELWIS. Současně rozvine debatu o různých stylech vín a přístupům k jejich hodnocení.
29. 7. – Masterclass na téma Vermut (Němčičky, Vinařství J. Stávek) POZOR! Přeloženo na 21. 10. do Prahy!
Vermuty se vracejí na scénu a přinášejí vinařům zcela nové příležitosti. Ondřej Kopička z lihovaru Landcraft, Klára Kollárová a vinař Jan Stávek představí proces výroby, práci s bylinami i možnosti, které vermut otevírá v oblasti gastronomie a prémiových nápojů. Čeká vás i srovnávací degustace 15 vermutů.
29. 7. – Šumivá a perlivá vína s Kamilem Prokešem (Valtice, Národní vinařské centrum)
Nestihli jste konferenci na letošním Oenoforu? Nebo se potřebujete k tématu šumivých vín vrátit? Pak máte příležitost vše potřebné zjistit od renomovaného vinaře se zkušenostmi z výroby šumivých a perlivých vín na školení ve Valticích. Témata zahrnují výběr základního vína, dozáž, zrání na kalech a další klíčové technologické postupy, které rozhodují o výsledné kvalitě.
28. 8. – Masterclass se zahraničním hostem: Jak se stát úspěšným na britském trhu s Lenkou Sedláčkovou (Valtice, Národní vinařské centrum)
Držitelka titulu Master of Wine nabídne know-how pro vstup do prodejních kanálů ve Velké Británii. Uvede konkrétní příklady méně známých řeckých regionů, kterým se podařilo proniknout na náročný londýnský trh. Charakter a kvalitu jejich vín bude možné na místě posoudit.
Podrobnosti a přihlášky v sekci Kurzy a semináře.
Novinky e-mailem
Nepromeškejte naše novinky a slevové akce! Přihlašte se k odběru novinek e-mailem.