Vermuty, hodnocení na Elwisu i export do Británie – i to jsou témata našich letních kurzů

12. 7. 2025
zařazení: NVC

Vinařský svět se rychle mění – a s ním i preference spotřebitelů. Chcete-li držet krok s dobou a mít větší šanci uspět nejen doma, ale případně i na mezinárodních trzích, nenechte si ujít letní nabídku pěti vzdělávacích akcí pro vinaře, které nabídnou praktické znalosti, inspiraci i osobní setkání s předními odborníky.

Přehled nabídky kurzů pořádaných v Národním vinařském centru nebo ve vinařstvích mimo Valtice:

22.-23. 7. – Jak vyrobit úspěšné víno (Valtice, Národní vinařské centrum)
Celkový průřez výrobou vína od příprav na sklizeň až po lahvování v podání zkušeného enologa Petra Ptáčka v termínu, který vám umožní získané znalosti aplikovat už za několik týdnů při nadcházející kampani.

24. 7. – Hodnocení vín 100bodovou tabulkou v systému ELWIS (Milotice, Vinařství Karel Novotný)
Enolog a degustátor Karel Novotný provede účastníky hodnocením vín pomocí 100bodového systému v prostředí elektronického systému ELWIS. Současně rozvine debatu o různých stylech vín a přístupům k jejich hodnocení.

29. 7. – Masterclass na téma Vermut (Němčičky, Vinařství J. Stávek)  POZOR! Přeloženo na 21. 10. do Prahy!
Vermuty se vracejí na scénu a přinášejí vinařům zcela nové příležitosti. Ondřej Kopička z lihovaru Landcraft, Klára Kollárová a vinař Jan Stávek představí proces výroby, práci s bylinami i možnosti, které vermut otevírá v oblasti gastronomie a prémiových nápojů. Čeká vás i srovnávací degustace 15 vermutů.

29. 7. – Šumivá a perlivá vína s Kamilem Prokešem (Valtice, Národní vinařské centrum)
Nestihli jste konferenci na letošním Oenoforu? Nebo se potřebujete k tématu šumivých vín vrátit? Pak máte příležitost vše potřebné zjistit od renomovaného vinaře se zkušenostmi z výroby šumivých a perlivých vín na školení ve Valticích. Témata zahrnují výběr základního vína, dozáž, zrání na kalech a další klíčové technologické postupy, které rozhodují o výsledné kvalitě.

28. 8. – Masterclass se zahraničním hostem: Jak se stát úspěšným na britském trhu s Lenkou Sedláčkovou (Valtice, Národní vinařské centrum)
Držitelka titulu Master of Wine nabídne know-how pro vstup do prodejních kanálů ve Velké Británii. Uvede konkrétní příklady méně známých řeckých regionů, kterým se podařilo proniknout na náročný londýnský trh. Charakter a kvalitu jejich vín bude možné na místě posoudit.

Podrobnosti a přihlášky v sekci Kurzy a semináře.

Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner