Konference Víno a zdraví a snoubení vín s kulinářskými specialitami Marcela Ihnačáka

3. 5. 2022
zařazení: NVC

Vážení milovníci moravských a českých vín Národní vinařské centrum, o.p.s. vás zve dne 27. května na konferenci věnovanou osvětě kulturně-vinařského tématu navazujícího na odkaz prof. Šamánka a mnoho světových výzkumů, které potvrzují, že víno je součástí zdravého životního stylu a střídmá konzumace vína je zdraví prospěšná. Konference bude bude doplněna 8chodovým menu plným kulinářských specialit šéfkuchaře Marcela Ihnačáka snoubené skvělými tuzemskými víny a následnou návštěvou Salonu vín ČR.

Akce přispívá a je součástí charitativního projektu VINAŘI JSOU SRDCAŘI.

Harmonogram:
12.00–12.30
– prezence
12:30–13:30– přednáška profesora Jana Pirka, který po Milanu Šamánkovi převzal pomyslnou štafetu a stal se hlavním popularizátorem přiměřené konzumace vína z řad lékařských kapacit. „Víno, kromě té trochy alkoholu, obsahuje i látky, které jsou tělu vysloveně prospěšné, a je rozhodně pro život mnohem přínosnější než tvrdý alkohol,“ upozorňuje Jan Pirk a současně připomíná také psychologický aspekt, neboť právě ten v současné době vystupuje do popředí.
13:30–14:00– přestávka
14:00–16:00– 8chodový slow food s Marcelem Ihnačákem snoubený s víny z Moravy i Čech - Filozofie menu bude vymezena třemi navzájem propojenými principy: dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny. Dobréjídlo je čerstvé a chutné. Jeho konzumace je smyslovým prožitkem. Čistéjídlo je pěstované s ohledem k životnímu prostředí. Výroba potravinářských produktů nesmí poškozovat lidské zdraví a musí se obejít bez chemických náhražek. Poctivéjídlo vzniká za férových podmínek pro 
výrobce, kteří ho spotřebitelům poskytují za dostupnou cenu.
16:00–16:30– přesun do Salonu vín, Státní zámek Valtice
16:30–18:30– Volná degustace – Unikátní možnost individuálně ochutnat kterékoliv z uskladněných vín včetně šumivých (mimo speciálních výběrů). Od každého vína je otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích.

Cena konference 1500 Kč.

Počet míst je omezen. 

Registrujte se na www.vinarskecentrum.cz/kurzy-a-seminare.

Projekt je realizován s podporou Vinařského fondu.

Soubory ke stažení

Fotogalerie ke článku

partner logo

Hlavní partner

partner logo

Hlavní partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Projekt s podporou VF

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner